LIMITĂ DE CAFEA Decofeinizată Boabe de cafea decofeinizate 250g
Cod: 26598Descriere detaliată a produsului
LIMITĂ DE CAFEA Decofeinizată Boabe de cafea decofeinizate 250g
Cafea columbiană decofeinizată din trestie de zahăr, o prăjire medie cu o dulceață cremoasă, note bogate de ciocolată și o aromă subtilă de nucă. Această cafea decofeinizată, care folosește procesul natural de procesare a trestiei de zahăr, își păstrează aromele vibrante și vă oferă o ceașcă delicioasă ce surprinde esența cafelei columbiene.
Decofeinizarea folosind trestie de zahăr – Sugar Cane EA Decaf – este o metodă pe care o veți întâlni în principal la cafelele din Columbia. Este cea mai blândă alternativă în prezent pentru producerea cafelei decofeinizate.
Trestia de zahăr este cultivată la scară largă în Columbia și este utilizată ca sursă „naturală” de acetat de etil în acest proces. Mai întâi, melasa din trestia de zahăr este fermentată. Etanolul produs în timpul fermentației este amestecat cu acid acetic. Rezultatul este acetatul de etil, care este utilizat în procesul de decofeinizare.
Între timp, se prepară cafeaua verde din care dorim să eliminăm cofeina. Boabele sunt aburite la presiune scăzută, astfel încât porii lor să devină mai mari și mai permeabili pentru îndepărtarea cofeinei. Cafeaua este spălată cu apă în care s-a dizolvat acetat de etil. Acest compus înlocuiește cofeina în structura moleculară și este astfel eliberată în lichid.
Procesul se repetă de mai multe ori până când cel puțin 97% din cofeină este eliminată din cafea. Odată ce se atinge această limită, boabele de cafea sunt aburite din nou pentru a îndepărta orice acetat de etil rămas. Temperatura de aburire este de aproximativ 70 de grade și, chiar dacă în cafea există urme de acetat de etil, acesta poate fi îndepărtat cu ușurință în timpul prăjirii.
Cafeaua este apoi uscată din nou până la conținutul de umiditate dorit, între 10-12%. Uscarea are loc adesea în uscătoare cu tambur în vid.
100% Arabica
Zonă: Huila
Metodă de procesare : decofeinizat din trestie de zahăr
Altitudine: 1400-1900 m deasupra nivelului mării
Prăjire: medie (espresso, filtru)
Scor SCA: 82-84
Aciditate: 3/5
Aromă: 3/5
Corp: 2/5
Parametri suplimentari
Categorie: | Boabe de cafea |
---|---|
Greutate: | 0.25 kg |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!